keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Ensimmäinen viikko tiputuksissa


1. Päivä – Maanatai. Tiputettiin ensimmäinen annos antibioottia. Minulle oli tarkoitus laittaa pitkäaikainen kanyyli ranteen alapuolelle käden sisäsyrjään, mutta vasemmasta kädestä puhkesi suoni ja oikean käden iho ei ottanut neulaa vastaan. Sairaanhoitaja sanoinkin että tuntui kuin olisi työntänyt neulaa autonrenkaaseen, lisäksi kun vihdoin ja viimein neula saavutti suonen, väistyi se koko ajan tieltä. Siispä maanantaina laitettiin vain tilapäinen kanyyli kyynärtaipeeseen. Sain antibiootista hirveän väsymyksen, nukuinkin koko päivän ja iltapäivällä kun nousin ylös, oli myös kovin voimaton olo. Yöllä sain päänsärkyä jonka takia en pystynyt nukkumaan kovin hyvin.

2. päivä – Tiistai. Aamulla oli vielä päänsärkyä. Se helpotti kuitenkin kun sain uuden antibioottiannostuksen suoneen. Kanyylia koitettiin taas laittaa ensiksi vasempaan käteen, sama juttu kuin maanantaina, suoni puhkesi. Sitten oli vuorossa vasen käsi, kuin ihmeen kaupalla se onnistui. Sairaanhoitaja epäili että ihottumat ovat paksuntaneet ihoani, sen takia se on normaalia paksumpi. Nyt vain pitää toivoa että kanyyli pysyy auki eikä mene tukkoon. Tiputuksen jälkeen oli tosi hyvä olo koko loppupäivän, illalla alkoi kuitenkin väsyttää paljon ja menin puoli kahdeksalta nukkumaan.

3. päivä – Keskiviikko. Aamulla oli pahoinvointia ja olen ollut hirmu väsynyt. Tuntuu kuin kävelisin koomassa. Tunnen muutenkin aamupäivästä pientä huimausta se menee kuitenkin ohi tiputuksen aikana. Tänään aika pian tiputuksen jälkeen alkoi päätä särkeä todella paljon ja jouduinkin syönnin jälkeen nukkumaan päiväunet. Herättyäni olikin sitten niin kuuma ja huono olo että oli pakko mennä istuskelemaan ulos kylmään. Saunassakin kävin, sillä ajattelin että jospa nämä nyt olisivat niitä herxejä, saisin sillä vähän helpotettua olotilaa. Pääkipu ainakin lakkasi. Väsymys kyllä alkaa palailla joten olen pian menossa nukkumaan. Sain tänään viestiä Saksan apteekista että tilaamani  antibiootit lähtivät tulemaan kohti Suomea. Toivottavasti saapuvat pian.

4. päivä – Torstai. Harmikseni kanyyli oli mennyt tukkoon, eikä sitä sitten enää takaisi saanut. Antibiootti tiputettiin väliaikaisella kanyylilla kyynärtaipeeseen, aina varma paikka. Tänään oli parempi päivä, jos ei lasketa aamuista näön heikkenemistä oikeassa silmässä, onneksi meni ohi- Jaksoin valvoa melkein iltaan asti. Puhelimessa tuli juteltua monen ihmisen kanssa, täytyy kyllä myöntää että se vei kaikki voimat. Harmittaa kovasti kun ei ole juuri energiaa enää pitää yhteyksiäkään ihmisiin. Ihmissuhteiden ylläpito on nykyään hirmu rankkaa. Päänsärkyä meinasi koko päivän aikana tulla, mutta ei sitten kuitenkaan tullutkaan. Väsymys kyllä iski kun olin kävelemässä takaisin kämpille, ei olisi millään jaksanut kävellä takaisin juna-asemalta. Hikoilua on ollut kovasti iltaisin ja öisin jokaisena päivänä.

5. päivä – Perjantai. Aamu lähti hyvin. Tiputuksen jälkeen alkoi päätä vähän särkeä ja ollut muutenkin vähän huono olo sekä väsymystä. Nivelkivutkin ovat voimistuneet. Mielialaa ei ainakaan yhtään piristä se että sääkin on todella harmaa ja vetinen. Oli mukavaa jäädä tiputuksen jälkeen klinikalle vähäksi aikaa istumaan ja rupattelemaan kohtalotovereiden kanssa. Ihanaa kun saa puhua ihmisten kanssa jotka ymmärtävät ja käyvät samaa läpi kuin minä.

6. päivä – Lauantai. Kävin hakemassa samaa antibioottia, mitä viikolla minulle tiputetaan, apteekista tabletteina, sillä viikonloppuna en käy tiputuksissa. Sain niskajäykkyyttä ja hirveää pääkipua, jotka menivät kyllä ohi. Lepäilin ja yritin käydä saunassa rauhoittaakseni olotilaa.

7. päivä – Sunnuntai. Sama toistui antibiootin kanssa, niskajäykkyyttä ja päänsärkyjä. Onneksi sain nukuttua vähän paremmin ja päässyt enempi rentoutumaan. Yritänkin kovasti psyykata itseäni, mutta yrityksistä huolimatta sitä vaipuu aina masennuksiin kipujen ja huonon olotilan takia.

Nyt on toinen viikko menossa, maanantaina ja tiistaina olotila oli hyvä. Tiistaina jopa niin hyvä että päätin käydä kävelyllä. Ikävä kyllä palattuani tulin hirveän kipeäksi ja kärsinkin sitten koko yön kivuista. Harmittaa kun näköjään kroppa ei siedä enää yhtään rasitusta….Tiistain aikana vihdoin ja viimein viimeisetkin antibiootit saapuivat Saksasta.

Tänään on aloitin syömään Saksan anitbiootteja. Olotila on ollut ihan hirveä, hirveät pääkivut. Kävin saunassa, ajatellen että pääkivut helpottaisivat. Helpottivat ne hetkellisesti, mutta saunassa tuli ihan älyttömän huono olo että oli pakko tulla pois ja päänsäryt ovat lisääntyneet kovasti. Toivottavasti huominen tiputus helpottaisi näitä oireita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti