perjantai 20. helmikuuta 2015

Diagnoosi kroonisesta borrelioosista


Kävin yli viikko sitten ensimmäistä kertaa lääkärini luona, joka tulkitsi Tanskaan lähettämäni verikokeet. Minulla oli yksi positiivinen arvo borrelia vasta-aine testeistä. Sen voi nostattaa positiiviseksi mikä tahansa muukin infektio kuin borrelioosi. Oma CD 57 arvoni oli todella matala, -12, kun normaalilla terveellä ihmisellä sen pitäisi olla 130–360 välillä. CD 57 arvoilla mitataan elimistön vastustuskykyä. Yleensä jos kehossa on laaja ja paha infektio on arvo silloin matala, niin kuin minulla, ja kielii kroonisesta borrelioosi-infektiosta. CD 57 arvot ovat erittäin tärkeitä testejä borrelioosin hoidossa, valitettavasti se ei ole Suomen hyväksymä testi borrelioosin seurantaan. Minulta otettiin myös lisäinfektio kokeet joissa testattiin babesis, bartonella, mycoplasma ja keuhkoklamydia, kaikki arvot olivat kuitenkin negatiiviset. Mycoplasmasta kuitenkin näkyi että olen sen jossakin vaiheessa sairastanut, mutta lääkärin oli silti vaikea tulkita sairastaisinko sitä mahdollisesti tälläkin hetkellä.

Olin varautunut hyvin lääkärinkäynnillä, minulla oli kansioni mukana johon olen kerännyt kaikki epikriisit ja labratulokset sairastumisestani lähtien. Kirjoitin myös listaa oireistani lääkärille milloin mikäkin oire on alkanut ja jäänyt päälle ja milloin pahentunut, siitä tulikin pitkä:

2009 kesällä
        Mahdollinen punkin purema. Tosiaankin muistan nähneeni mustan pallukan vasemmalla puolella rintakehän alueella, enemmänkin vasemman olkanivelen kohdalla. Luulin että kyseessä oli rupi, kärsin atooppisesta ihottumasta joten veriruvet ovat melko tavallisia. Ajattelin että olin yöllä rääpinyt itseäni ja kohtaan jossa ”rupi” nyt oli, oli jäänyt vuotamaan verta ja muodostunut pyöreä palleromainen verirupi. Sen sitten kynsillä raapaisin pois ja muistan jääneeni ihmettelemään että kyseisestä kohdasta ei jäänyt vuotamaan verta eikä jälkeäkään jäänyt.

2009-2010
-         Väsymys

2010-2011
-         Palelu
-         Kylmähikoilu
-         Korvatulehdus
-         Korvakivut
-         Alilämpö (keho ei ole enää jaksanut nostattaa kuumetta, korkeintaan 37,1 °C ja sitten alilämpöä 34–35 °C)

2011 Marraskuu
-         Päänsäryt
-         Käsien voimattomuus
-         Lihassäryt
-         Huimaus
-         Näön menetys

2011 Joulukuu
-         Päänsärkyjen paheneminen
-         Puheen ymmärtämättömyys
-         Ajatusten hitaus (Aivosumu)
-         Puheen tuottamisen hitaus

2012 Tammikuu
-         Huimausten paheneminen

2012 Huhtikuu
-         Päänsärkyjen muutos erityyppisiksi
-         Huimauskohtausten pahentuminen
2012 Toukokuu
-         Flunssa + kuume
-         Väsymys

2012 Heinäkuu
-         Päänsärkyjen pahentuminen
-         Virtsatieinfektio kierre

2012 Elokuu
-         Väsymys

2012 ->
-         Muistikatkoksia
-         Muistihäiriöitä
-         Keskittymikyvyttömyys

2013 Toukokuu
-         Kielen outo punainen läntti jossa rakkuloita
-         Suupielien rakkulat

2013 Kesäkuu
-         Flunssa

2013 Heinäkuu
-         Suolisto-ongelmat

2013 Elokuu
-         Flunssa + kuume
-         Väsymys

2013 Syyskuu
-         Vasemman puolen halvaus
-         Tunnottomuus vasemmalla puolella
-         Voimattomuus
-         Huimaus
-         Pahoinvointi
-         Pakkoliikkeet ja vapinaa (pientä)

2013 Lokakuu
-         Nivelsäryt
-         Tasapainohäiriöt
-         Niskajäykkyys

2014 Helmikuu
-         Kova kuume + flunssa
-         Kurkkukipu

2014 Heinäkuu
-         Vasemman käden halvaus

2014 Syyskuu
-         Vasemman puolen halvaus
-         Sydänkivut
-         Lihassäryt

2014 Marraskuu
-         Pakkoliikkeet (suuria)
-         Poissaolokohtaukset
-         Kuumeen tunne
-         Lihassäryt
-         Vapina

2015 Tammikuu
-         Vasemman jalan halvaus
-         Vasemman puolen heikkous
-         Polttava ranteen kipu
-         Polttava kipu varpaiden nivelissä, punaiset ja kuumottavat

2015 Helmikuu
-         Vasemman silmän takaosan kipu



Lääkäri haastatteli ja käski kertoa oireista ja kerroinkin sitten nämä. Oireiden ja CD 57 arvojen perusteella lääkäri diagnosoi kroonisen borrelioosin ja aloitti hoitamaan minua sen mukaan. Koska CD 57 arvo oli niin matala minun kohdallani että käytännössä minulla ei ole mitään vastustuskykyä jäljellä, minkä takia myöskään elimistö ei jaksa nostattaa vasta-aineita millekään bakteereille. Eli borrelioosi bakteerit ovat tuhonneet kaikki omat puolustusjärjestelmää pyörittävät solut. Hän epäili oireiden perusteella että sairastaisin myös babesista. Aika näyttää sitten kuinka monta arvoa pomppaa positiiviseksi kun hoidot ovat jatkuneet vähän aikaa. Aloitin syömään heti ensimmäistä antibioottia, tämän viikon alussa aloitettiin suonensisäiset antibioottihoidot ja kolmatta antibioottia odottelen Saksasta, sillä sitä Suomesta ei saa. Sitten kun sekin saapuu, niin aloitan syömään sitä.


Kyllä kivi putosi sydämeltä kun tiesi että saan vihdoinkin hoitoa! En osaa kuvailla sitä onnen ja helpotuksen tunnetta, kerrankin lääkäri todellakin kuuntelee ja ottaa sinut todesta! Myöskin oli huojentavaa nyt tietää että sairastan toden totta kroonista borrelioosia.

1 kommentti:

  1. Itselläkin on kaiken laisia vikoja viime syyskuun jälkeen tullu.otettu kaikkia kokeita kurkkukipua palan tunne kurkussa rintakipua pahoinvointia päänsärkyä silmäsärkyä jalat ei toimi kunnolla mahakipuja paikat puutuu kylmää hikeä palelua joutuu olemaan peiton alla kylmät jalat ja kädet.alilämpöä 33,5-36,1 välilä koko aika eturauhasen tulehdus kivestulehdus.ehdotin lääkärille kuukausi sitten borrelioosi koetta mutta ei menny läpi.mahan tähystys viikon päästä jos ei mitään löydy niin sitten uudestaan puheeksi borre.7kuukautta olen sairastellut eikä syytä löydy miksi.kamalaa se on

    VastaaPoista