lauantai 20. helmikuuta 2016

Kemikaalikuormitus

Minulle tehtiin maanantaina 15.02. bioresinanssimittaus. Siinä tietokoneohjatulla laitteella mitataan akupisteiden kauttaa elinten ja kudosten tasapainoa. Se kertoo mm. vitamiinien, kivennäisaineiden ja entsyymien puutoksia tai kemikaalikuormituksia. Minulta löytyikin todella paljon kemikaalikuormitusta ja se oli isoin haittaava tekijä paranemisprosessin kannalta. Suurimmaksi ongelmaksi kemikaaleista nousi puhdistus- ja valkaisuaineet, lyijy, alumiini ja bensa. Lisäksi kroppani on kuormittunut likaa piidioksidista, mitä olen saanut joidenkin ravintolisien mukana. Seuraavana ongelmana oli hormonitoiminta, mikä on verikokeilla jo aikasemmin selvitetty. Kolmantena ongelmana nousi borrelioosin lisäinfektiot. Aivan uutena oheisinfektiona nousi esille Ehrlichia!

Olen tiennyt että olen herkistynyt kemikaaleille yhä enemmän ja enemmän, mutta en osannut odottaa että olisin näinkin kuormittunut kemikaaleista. Olen tähän mennessä pystynyt käyttämään kaupan tavallisia shampoo ja hoitaine merkkejä sekä muita hiustenhoito tuotteita. Kuivashampoon käytön lopetin syksyn jälkeen, sillä se alkoi kutittamaan päätäni todella paljon. Saippuata ihon pesuun en ole käyttänyt missään vaiheessa. Olen sairastanut atooppista ihottumaa vauvasta asti, joten saippua on ehdoton ei. Jos jotakin saippuan tapaista pitää käyttää, niin olen käyttänyt Lactolinen - Hellästi hoitava pesunestettäEn ole myöskään pitkään aikaan pystynyt käsittelemään paljain käsin kodin puhdistusaineita ja pidän aina siivoushanskat käsissä. 

Joulun alla tilanne paheni rajusti hiusten pesuaineiden kanssa. Päänahkani alkoi oireila ja kuivua niin pahasti normaaleista pesutuotteista että vaihdoinkin heti ensi työkseni shampoon ja hoitoaineen LV-tuotteisiin. LV-shampoo on kuitenkin alusta asti kirvellyt päätä voimakkaasti ja se kuivatti jo entisestään kuivaa päänahkaa, joten siitäkin tuli ongelma. Aloin pitkittämään pesulla käyntejä, lantraamaan LV-shampoota todella paljon ja välillä pesin vain vedellä. Kerkesin miettiä jo kokonaan kaikista pesuaineista luopumista ja ruveta pesemään hiuksetkin kokonaan pelkällä vedellä, vielä en kuitenkaan ole kokeillut tätä. Minulla on todella pitkät ja paksut hiukset, joten hiusten tottuminen pelkästään veteen kestäisi ainakin sen 3kk. Ehkä jossain vaiheessa kokeilen tätäkin. Vaikka LV- tuotteet ovat tarkoitettu herkkäihoisille, sisältävät ne pelkästään kemikaaleja! Hämmästyin melko tavalla kun tuoteselostetta luin läpi, sen jälkeen kun olin ihmetellyt miksi shampoo reagoi niin voimakkaasti minulle. Onneksi löysin saltlifen pakurisaippuan, jota olen käyttänyt nyt kaksi viikkoa. Alla kuva. Päänahkani onkin parantunut paljon käytön aloittamisesta ja hiuksetkin voivat paremmin! 

Isoäiti Agafian pakurisaippua 500ml - saltlife.fi 

Kävin keskiviikkona shoppailemassa Prismasta Lillyy's pesuaineita. Sillä kaikki kodin yleispuhdistuaineet, pyykinpesuaineet, dödöt ym. menevät nyt vaihtoon kemikaalikuormituksen takia! Tiallle tulee kokonaan vegaaniset, luonnonmukaiset, alumiinittomat tuotteet. Onneksi olen aikaisemmin vaihtanut myös hammastahan luonnonhammastahnaan. Se sisältää kotimaisia luonnonmukaisia yrttejä; kamommillaa, ratamoa ja kehäkukkaa. Siankärsämön ja metsäapilan kukkautteet hoitavat suuta ja ikeniä. Raikkaan maun antavat fenkolin, piparmintun ja mirhamin eteeriset öljyt. Lisäksi hammastahnassa on 20% ksylitolia reikiintymisen ehkäisemiseksi sekä merisuolaa ja soodaa plakin syntymisen estämiseksi. Syy miksi olen jo aikaisemmin vaihtanut luonnonhammastahaan on se, kun aloitin vuosi sitten narskuttelemaan borren seurauksena hampaita. Tämän seurauksena yhteen takahampaista, ylhäältä, tuli halkeama, joka sitten juurihoidettiin. Minulla oli samoihin aikoihin ongelmia ienten kanssa, johtuen purennasta ja liian kovasta harjauksesta sekä valkaisevasta hammastahnasta. Ikenet tahtoivat nousta liian ylös paljastaen kiilteen loppuessa, hampaan pehmeän osan, eli dentiinin. Joten lääkärin suosituksesta vaihdoin sähköhammasharjan pehmeimpään tavalliseen hammasharjaan mitä kaupasta löytyi ja rupesin käyttämään luonnon hammastahnaa. Sen jälkeen ikeni ovat palautuneet normaaliksi. :) 

Mitä kaupasta tarttui mukaan; Lillyy's Eco Clean pyykinpesuaine, huuhteluaine, yleispuhdistus suihke ja astianpesuaine tiiviste. Alumiinuttomat dödöt ja luonnon kosmetiikan sekä wc:n puhistusaineen tilaan nhs:n sivulta. NHS Oy on erikoistunut luontaistuotteiden, luonnon kosmetiikan ja ekotuotteiden maahantuonti- ja tukkukauppaan. 



Nyt kun ruokavalio ja kemikaalikuormitus alkaa olemaan hallinnassa ja saan vaihdettua pesuaineetkin, uskon ihoni ja vointini kiittävän todella paljon. Minulla ei ole tainnut olla eläessäni missään vaiheessa yhtä hyvässä kunnossa iho, kuin nyt on, joten odotan innolla tulevaa! Ja tämän sai aikaan jo muutama pieni asia. Uskonkin että joulun alla oleva pesuaineongelma johtui osittain puhdistumisesta. Kroppa puhdisti epäpuhtauksia ihon kautta, aiheuttaen iho-ongelmia. Ruoka-aine allergiat ovat varmasti myös olleet suuressa osassa iho-oireita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti