torstai 10. toukokuuta 2018

Oil pulling

Oil pulling eli öljypurskuttelu löytyy tietoa ja ohjeita tuhansien vuosien vanhoista auyrvedisistä teksteistä ja se onkin perinteinen auyrvedinen menetelmä suun ja sen kautta koko kehon terveyden parantamiseksi. Törmäsin tähän alun perin kun etsin tietoa luonnollisista tavoista valkaista hampaita. Kiinnostuin lopulta oil pullingiin sen terveyttä edistävän vaikutuksen takia. Öljy imee itseensä rasvaliukoisia toksiineja ja ''myrkkyjä'', joita ovat raskasmetallit, ympäristömyrkyt, torjunta-aineet ja ylimääräiset hormonit. Tällöin suun verenkierrosta ei pääse niin paljon bakteereita leviämään muualle elimistöä. Se vähentää patogeenisten bakteerien määrää suussa, vahvistaa ikeniä, vähentää plakkia ja ehkäisee reikiintymistä. Tämä on todistettu myös tieteellisesti. Oil pulling siis todella vähentää patogeenisten bakteerien kasvun suussa, vahvistaa ikeäniä ja vähentää plakkia.

Sen välittömät vaikutukset tuntuvat ja näkyvät suussa, siten että ikenistä tulee terveemmät, ne eivät vuoda verta enää, hampaiden vihlominen loppuu, hammaskivi vähenee, suun on raikas ja ruokien aiheuttamia värjäymiä ei synny enää lisää. Pidemmällä käytöllä ja suun kunnon parantuessa se ehkäisee sairauksia, jotka ovat osaltaan liitoksissa huonoon suun terveyteen, kuten esimerkiksi sydän- ja aivoinfarkti, reuma ja hengitystieinfektiot. Kaikenlisäksi oil pulling valkaisuttaa hampaita sen kyvystä poistaa värjäytymiä hampaista!  Kyselytutkimusten perusteella oil pullingista on ollut apua myös allergioihin, iho-ongelmiin, migreeniin, hormonien epätasapainoon, unettomuuteen ja nivelkipuihin.

Oil pulling kannattaa tehdä aamulla hampaiden pesun jälkeen, ennen aamiaista. 
1. Ota 1tl - 1rkl kookosöljyä ja anna sen sulaa suussa. 
2. Purskuttele sitä 10-20 minuuttia jonka jälkeen sylkäise se biojätteisiin. 
3. Tämän jälkeen huuhtele suu puhtaaksi vedellä tai suolavedellä. Suolaveden tarkoituksena on tehdä suusta emäksinen ympäristö missä bakteerit eivät viihdy.

Eli itsekin kun aamuisin herään, ensimmäisenä pesen hampaat ja sitten otan 1tl -1rkl kokoisen palan kookosöljyä, annan sen sulaa suussa ja purskuttelen sitä 10-20 minuuttia suussa, jonka jälkeen sylkäisen jäämät roskiin. Tämän jälkeen huuhtelen suun suolavedellä tai pelkästään vedellä ja sitten siirryn ottamaan probiootit ja vitamiinit. 

Valkaisun kannalta, oma kokemukseni on se että mistään kovin valkaisevasta ja nopeasta prosessista ei ole kyse, sillä en ole huomannut kovin suuria muutoksia hampaiden värissä. Toki eroja on ja tämä on vain minun kokemukseni. Tehokkaasti öljy kuitenkin poistaa pinttymiä. Olen tehnyt joskus aikaisemminkin oil pullingia, jonka jälkeen tuli pitkä tauko ja otin sen uudelleen käyttöön sen terveyttä edistävän vaikutuksen takia. Siitä minulla on erittäin hyvä esimerkki. Valmistauduin hampaideni kahden reiän paikkaamiseen kolmesta tässä jonkin aikaa sitten ja hammaslääkärissä todettiin että kaikkien kolmen reikäni eteneminen oli pysähtynyt eikä niitä tarvinnut paikata. Se mitä olen muuttanut tarkastusten välissä, oli että otin oil pullingin käyttöön. Voin aika hyvillä mielin sanoa että reikien etenemisen loppuminen oli oil pullinging ansiota. ;)

Tärkeä seikka kaikille niille jotka sairastavat edelleen borrelioosia, on se että öljypurskuttelu kun imee itseensä raskasmetalleja, niin silloin niitä pääsee vähemmän myös elimistöön, mikä on itse borrelioosin hoidossa hyvä ja tärkeä asia. Raskasmetallit kun saattavat aiheuttaa paljonkin oireita borrelioosia sairastaville, jos niitä on paljon kehossa ja sen takia niitä tulisi myös välttää niin hyvin kuin mahdollista. Jään itse innolla odottelemaan mitä terveysvaikutuksia on luvassa jatkossa!  Olen tehnyt öljypurskuttelua joka päivä nyt noin 2kk ajan. Reikien eteneminen on siis pysähtynyt ja hampaani ovat hiukat valkoisemmat. Ehkä pidemmällä aika välillä on luvassa suurempia hyötyjä. Kuitenkin terve suu on ollut motivaationa öljypurskuttelun uudelleen ottamisena aamu rutiineihin. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti